BIOGRAFIE

WWW.RENEPOTSE.NL

René werd geboren op 17 december 1971 in het Groningse plaatsje Zandberg te Ter Apelkanaal, onder de rook van de Avebe fabriek.

Zijn interesse voor muziek begon op 11 jarige leeftijd, zijn broer kreeg destijds orgelles van Harm Jan Wijnholds. Dit vond René wel interessant en ging naar zijn slaapkamertje om het nummer, die zijn broer moest leren, na te spelen. En zo leerde René steeds meer nummers uit het hoofd, geen noten of les, nee dat leek René maar niets.

Jaren later begon René een duo met zijn toenmalige vriendin Gerda, onder de naam “Nothing Else”. Met regelmaat traden hun op, René op keyboards en zang en Gerda zang. Uiteindelijk ontstond er een relatiebreuk, waardoor ook het duo “Nothing Else”, ter ziele ging.

Enkele jaren later besloot René om de draad weer op te pakken met de optredens en ging dit solo doen. 
Helaas door gezondheidsredenen moest René ook hiermee stoppen. Werd dit het einde van het muziek maken voor hem? Nee, René bleef spelen en spelen en bouwde een thuis studio op in een van zijn slaapkamers. Inmiddels is het apparatuur zover uitgebreid dat hij een volledige one-man-band vormt. 

Opnames van René zijn muziek kun je vinden onder het kopje “Video”.